Hivern
Ferreries donam la benvinguda a l’hivern amb l’ambient nadalenc i la màgia dels Reis d’Orient propi d’aquests mesos. Desembre Gener Febrer
Primavera
El pa, els llibres i les flors són els eixos temàtics de les propostes de lleure de la Primavera a Ferreries. Març Abril Maig
Estiu
A l’estiu, a Ferreries sortim al carrer per gaudir d’activitats a l’aire lliure i viure les nits a la fresca. Juny Juliol Agost
Tardor
A Ferreries, és temps per posar en valor la feina dels artesans i de mantenir viva la tradició al voltant dels bolets. Setembre Octubre Novembre
Ajuntament de Maó - Plaça Constitució, 1. Maó Tel. 680 63 56 03
 
 
LOGO
   

Decoració d'objectes

Tradicionalment, l'ofici de decorador (en general) no existia, per tant no hi ha una trajectòria històrica rellevant. No obstant això, sí que es contemplaven els oficis de decoradors de vidre, de ceràmica i tèxtils.

L'ofici de decorador d'objectes s'inclou en la família de l'ornamentació i de les arts sumptuàries, que fa referència a l'art decoratiu que empra materials luxosos (or, plates, pedres precioses...). Cap a l'any 2003, després que diferents artistes fessin la sol·licitud de la carta d'artesà en qualitat de decorador d'objectes, es va decidir crear aquest ofici.

Així doncs, les arts sumptuàries o arts decoratives són aquelles en què es creen obres subordinades a l'embelliment d'edificis i objectes amb una finalitat alhora utilitària i ornamental.
Les matèries primeres més utilitzades pels decoradors són molt variades: la pintura, els fils per decorar els teixits, els pigments, les teles, la fusta, el paper, el vidre... Les eines fonamentals són els pinzells i les mans, ja que moltes tècniques de pintura es realitzen amb els dits.

SOBRE L'ARTESANA

L’obertura de la botiga i taller es va fer l’any 1990, però no va ser fins l’any 2003 que Maria Janer va treure la carta de Mestra Artesana. Posteriorment, també va obtenir el reconeixement de “marca de garantia artesana” a la seva botiga.

Una de les tasques més importants de na Maria va ser pintar l'actual bandera de Sant Bartomeu l’any 2001. També ha restaurat els cap grossos que surten per les festes del mes d'agost, i el tapís de l’església de Santa Maria realitzat el 1989 quan encara no tenia la botiga i només disposava de taller.

S’encarrega dels dissenys artesans de les avarques RIA: primer fa el dibuix damunt de la pròpia avarca tenint en compte la moda de la següent temporada i els posa en comú amb els altres dissenyadors i entre tots trien el models que presentaran el proper any. Durant els anys que fa que pinta avarques li han demanat de tot, la imaginació de les persones va molt lluny: formatges, sobrassades, pernils, el cotxe abandonat de Santa Àgueda, el Pont d'en Gil, la partitura del Jaleo, etc.

En els encàrrecs personalitzats, na Maria primer xerra amb el client i capta la idea que desitja. Posteriorment prepara uns croquis a llapis i deixa que el client triï el que li agrada més. Després passa a plasmar-ho a la tela o superfície que es vol decorar.

Quant a les fires, ha participat dos anys a la fira de Santa Llúcia de Barcelona, a Palma tres cops i a Menorca en moltes més ocasions. El 1998 va participar a una exposició anomenada ONES organitzada pel grup Tèxtil de Catalunya “AAIP FAD”. A Menorca també ha exposat en nombroses ocasions, com per exemple al Roser de Ciutadella l’any 1999.